Intalnire cu asociatiile de proprietari pe tema igienizarii subsolurilor si taxei de habitat

Intalnire cu asociatiile de proprietari pe tema igienizarii subsolurilor si taxei de habitat

Reprezentanţii municipalităţii s-au întâlnit marţi, 7 octombrie, cu administratorii asociaţiilor de proprietari pentru a-i informa cu privire la două măsuri importante adoptate în şedinţa ordinară din 2 octombrie – acordarea unui sprijin financiar pentru igienizarea subsolurilor şi stabilirea taxei de habitat pentru persoane fizice, cu destinaţia exclusivă de finanţare a activităţii de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor menajere.
Edilul Nicolae Barbu, însoţit de viceprimarul Liviu Popazu şi directorul Direcţiei Servicii Publice, Valentin Căpitanu, le-a explicat administratorilor prezenţi că sprijinul financiar în valoare de 386.000 lei aprobat pentru igienizarea subsolurilor a fost calculat în baza unei inventarieri a tuturor blocurilor din municipiu care au apă şi strat grosier în subsoluri. Reprezentanţii asociaţiilor au primit, de asemenea, detalii privind criteriile de acordare a sprijinului, documentele pe care trebuie să le depună la Compartimentul Control Coordonare Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei, etapele ce trebuie parcurse până la finalizarea lucrării. Primarul a făcut precizarea că solicitanţii nu vor primi sprijinul financiar dacă nu-şi repară pe cheltuială proprie instalaţia defectă de la subsolul blocului care a determinat inundarea subsolului. În plus, edilul a specificat că procedura de acordare a sprijinului financiar este diferită, în sensul că banii nu vor fi daţi înainte asociaţiilor. Acestea vor trebui să încheie un contracte cu prestatorul de servicii şi cu Primăria, iar în baza unei convenţii, banii vor fi plătiţi de municipalitate în contul prestatorului.
Informaţii detaliate au fost oferite şi cu privire la introducerea, de la 1 ianuarie 2015, a taxei de habitat. Întâlnirea s-a încheiat după ce primarul a răspuns pe rând întrebărilor şi problemelor ridicate de administratori.
Înainte şi după întâlnire, patru echipe de angajaţi ai serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei au pus la dispoziţia administratorilor documente informative privind cele două măsuri, cum ar fi Regulamentul de acordare a sprijinului financiar în vederea igienizării subsolurilor, Regulamentul privind stabilirea taxei de habitat, dar şi formulare şi declaraţii tip ce trebuie completate şi depuse la Primărie, respectiv la Direcţia de Impozite şi Taxe.

Ultima modificare: 07.10.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul 115 patrupede cu stapan sterilizate gratuit in cadrul actiunii din weekend-ul trecut

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.